Instruktörer

Här nedan kan ni läsa mer om de instruktörer som är aktiva hos oss på Karlskoga Brukshundsklubb.


Gittan Åsbom
SBK utbildning eller annan hundutbildning

Sbk instruktör, Spår och sök special,  Coach i belöningsträning och diplomerad vårdhundsförare

Egna hundar och aktiviteter
Jag tycker det är grymt skoj med utbildning ochutveckling av både 2 och 4 benta. Mentalitet och problemlösning ligger mej varmt om hjärtat. Håller kurser och har utbildningfrån valp,lydnad, brukslydnad, till specialdelar inom sök och spår. har 2 rottispojkar ,Floyd och Gangzter. Som tränas i spår,sök,och lydnad. Floyd och jag är även Diplomerat vårdhunds team ,och jobbar i degerfors kommun.SBK utbildning eller annan hundutbildning
Allmänlydnadsinstruktör (2015).

Egna hundar och aktiviteter
I instruktörsrollen så drivs jag av att se människor växa och utvecklas, detta ihop med sina hundar är en fantastisk kombo! Jag har en rottweilerhane Migitt’s Ghoost som jag tränar/tävlar bruksspår med, vi har även canicross (draghundsport, löpning med hund) som en favorit och tävlade första gången 2015 i denna gren, vilket gav mersmak.
Föreningsarbete ligger mig väldigt varmt om hjärtat, jag värnar om möjligt att mötas och träna hund tillsammans!  Jag sitter med i utbildningssektorn. Hoppas att vi kommer att träffas på klubben!SBK utbildning eller annan hundutbildning
B-handledare 2001

Egna hundar och aktiviteter
Håller kurser i agility och har tävlat en hel del agility men också lydnad och spår med min tidigare hund, en Beared Collie Eddie.Numera har jag en flat coated retriever som heter Texas och han är uppflyttad till högre klass spår och lydnadsklass 3.  Vi har även hållt på lite med viltspår och tagit ett godkänt anlagsprov.SBK utbildning eller annan hundutbildning

Allmänlydnadsinstruktör, Certifierad instruktör i Brukslydnad

Egna hundar och aktiviteter

Jag har haft hund sen 1987, den första en Golden tik var mest som familjehund sen skaffade jag en schäfertik 1998 och då startade mitt intresse för tävling.

Med henne tävlade jag Elitlydnad men kom snabbt fram till att jag ville lite mera med henne och började med Bruks där vi tävlade i sök och spår. Hon gick bort alldeles för tidigt vid 7 års ålder och då skaffade jag mig en schäferhane Kung Bore som jag har tävlat i lydnad, spår och sök med. Kung Bore finns inte hos oss längre så nu har jag en ny Schäferhane Metz som är 2.5 år och jag har startat tävling i spår med honom och är godkänd i lägre klass och jag tränar även sök med honom.

Jag är/har varit med och organiserar klubbens tävlingar där jag brinner mest för bruksgrenarna sök och spår. Jag har även varit med och arrangerat Bruks SM i Sunne (Spårdelen), Polis SM i Örebro (Spårdelen) och Nordiska för Polishundar i Örebro (Spårdelen).

Jag är utbildad Allmänlydnadsinstruktör inom SBK och certifierad Brukslydnadsinstruktör inom SBK och har kurser inom Allmänlydnad, brukslydnad, spår, sök och uppletande. För mig är det viktigt att lyfta fram vikten av att kunna läsa och förstå sin hund, analysera träning/tävling och lägga upp träningen utifrån detta och därigenom få tillstånd ett gott samarbete med sin kompis hunden.SBK utbildning eller annan hundutbildning
B-instruktör

Egna hundar och aktiviteter
Har haft flertalet tävlingslydnadskurser, brukslydnadskurser, Prova på uppletande.Tävlar i lydnad, spår och sök med mina golden retrievers. Idag har jag två tikar Micka och Ella. Första tävlingen gjorde jag -95 och sen har det rullat på med 17 brukscert, 2 lydnadschampions och en spår och sökchampion.SBK utbildning eller annan hundutbildning
SBK-utbildad instruktör i hundtjänst med behörighet att ha kurs även i specialmomenten i spår, sök och Rapport. Räddningshundsinstruktör.

Egna hundar och aktiviteter
Mest intresserad av specialmomenten, och tycker sök är roligast. Tävlar sparsamt med snart 11-årige Mille (Newstory Milton) som är en belgisk vallhund tervueren.Han är godkänd i elitklass spår och sök och tävlar i lydnadsklass 3.  Jag blev tidigare godkänd som räddningshundsekipage tillsammans med Mickey, också en Tervueren.


Nina Frisell Edvardsson

SBK-utbildning och annan utbildning:

Handledare (2001), B-instruktör (2003), Agilityinstruktör (2003)

Egna hundar och aktiviteter:

I familjen finns fem Amerikanska Cockerspaniels och en Grosser Münsterländer. Med cockrarna tränar vi agility och viltspår, samt sysslar med utställning. Med münsterländern tränar vi viltspår, samt ställer ut. Jag har varit verksam i klubben sedan år 2000 och har hållit kurser i lydnad och agility. Främst valp- och unghundskurser, samt agility.

Vi driver även en mindre kennel, med uppfödning av Amerikansk Cockerspaniel.

Mitt mål med kurserna är att hund och förare ska ha roligt, att de ska ha lyckats med uppsatta mål och komma hem nöjda.


Hans Edvardsson

Egna hundar och aktiviteter:

(Se Nina Frisell Edvardsson)

Jag delar mitt intresse för hundar med Nina och har kurserna tillsammans med henne.SBK utbildning eller annan hundutbildning
Allmänlydnadsinstruktör, Agilityinstruktör A1,  Rallylydnadsinstruktör och Grönt kort instruktör(draghund)

Egna hundar och aktiviteter
Jag är en mångsysslare och tycker om utmaningar, problemlösningar och inlärning i hundträning. Har genom åren hållt allt från allmänlydnadskurser till agility och rallylydnadskurser.  Passionen ligger hos momentinlärning och då är både lydnad, rallylydnad och agility extra roligt. Jag har idag en faraohund som tävlas främst i lydnad, drag, Lure Coursing och utställning.


Petra Hermansson
SBK utbildning eller annan hundutbildning
Freestyleinstruktör, Rallylydnadsinstruktör och 3årig gymnasieutbildning hundsport

Egna hundar och aktiviteter
Brinner för att utvecklas och går därför nya kurser och föreläsningar så ofta jag kan.Har en malinois som heter Lo och en kelpie som heter Skurk.
Har nog provat på alla hundsporter vi har, men har framförallt lagt ner tid på tävlingslydnad och IPO. Hade förmånen att delta i en ungdomssatsning för IPO för några år sen.Idag är det dock draghundsporten och fysträningen som ligger närmast hjärtat. Hösten 015 tog vi hem ett SM-brons i cykelklassen, och i våren 2016  tog vi Guld på VM för belgiska vallhundar. Är sammankallande i dragsektorn och hoppas att fler hittar till denna roliga motions- och tävlingsform! Alla kan!”